In opdracht gemaakt Herinnerings Portret.
Wandkleed, opgespannen op Si-frame, diverse textiel, metaal en applicaties.
1.90 x 1.40m., 2023

In het voorjaar van 2022 kreeg ik een bijzondere vraag van voormalig galeriehoudster en kunstverzamelaars Ans en Willem Geene.

“Wil je een wandkleed ontwerpen en maken, gebaseerd op foto’s, herinneringen en nieuwe inzichten. Een portret dat bij leven het gevoel van een ‘viering’ in zich draagt maar na mijn overlijden ook een onderdeel van het afscheid kan zijn. Een werk dat weergeeft hoe ik herinnert wil worden door mijn kleinkinderen en generaties na hen.”

Dat resulteerde in een portret, gemaakt als een collage van textiel, waarin de beeltenis van Ans centraal staat in een omgeving die haar leven symboliseert. Kleine details in het werk zijn als pendels die een richting aanwijzen. Geometrische vormen ondersteunen en geven richting op haar pad. Confetti wordt in de vorm van kleine metalen snippers over haar heen gegoten als een viering, van licht, plezier en energie.

Het wandkleed hangt nu (bij leven en welzijn) bij Ans en Willem thuis. Naast een prachtige opdracht opende het ook een weg, een idee, om werken in opdracht te gaan maken die geliefden herinneren, eren, vasthouden en een tastbare plek geven.