In het atelier is een beeldverslag over het denk- en maakproces in het atelier van Barbara Polderman. www.barbarapolderman.nl

blog 7.jpg

In een ander leven.

Onderzoek naar de verbeelding, verschuiving en interpretatie van herinneringen. De vragen die ik me daarbij stel gaan over beeldtaal, ontwikkeling en doel. Op welke manier dragen materiaal en vorm, zoals ik die toepas, bij aan verbeelding? Welke rol speelt mentaliteit, achtergrond en houding bij het maken van een werk en is dat te sturen? Wat is de relatie tussen rationeel duiden/bepalen en intuïtie en kunnen deze elkaar versterken? Wanneer doe je een uitspraak en wanneer beschouw je? Is het resultaat meetbaar en hoe belangrijk is dat? En hoe verhoud doel zich ten opzichte van opbrengst.

De informatie waarmee ik aan een werk begin komt van meerdere kanten. Schetsen/tekeningen zijn dagboeknotities waarmee ik in kaart breng hoe dagelijkse, actuele herinneringen zich verhouden tot de introverte sfeer die door het werk heen schemert. In de papieren collages verken ik onderwerpen die me interesseren en die ik onderverdeel in series over o.a. ‘wereldbeeld’, ‘non-verbaal’ of ‘interieur’. Beeldmateriaal en ideeën hiervoor vind ik in kranten, tv, internet, literatuur, tijdschriften en boeken over o.a. sociologie, kunstgeschiedenis, architectuur, mode en natuur.

Start beeldonderzoek In een ander leven.

1.jpg

2.jpg

blog 3.jpg

blog 9.jpgblog 8.jpgblog 10.jpg