In het atelier – November 2016

In het atelier is een blog / beeldverslag van het denk- en maakproces in het atelier van Barbara Polderman (www.barbarapolderman.nl)

IMG_8552.JPG

 

OP ZOEK. De onderstaande tekeningen zijn een soort dagboeknoties. Ik teken wat ik meemaak, soms dagelijks, soms zit er wat tijd tussen. Ik ben ermee begonnen om te onderzoeken of mijn recente herinneringen in verhouding staan tot het werk (de beelden, collages en wandkleden) dat ik maak. Ik vraag me af of mijn werk gaat over wat ik daar zelf over beweer. Soms lees ik in een artikel of interview over mijn werk  iets terug en vraag me af wie de geïnterviewde is. Natuurlijk weet ik dat ik dat zelf ben en is het ook niet verzonnen maar het lijkt ook soms geen connectie met mezelf te hebben. Wat wordt waarheid en wat is waarheid, werk ik verder aan een wereld die ik zelf gecreëerd heb? Wil ik dat eigenlijk wel? Of zou het interessanter zijn om mijn standpunt te verleggen, dingen anders te bezien?

IMG_8406.jpg

Ik liep laatst in een doolhof en het lukt me niet om het middelpunt te bereiken. Dat leek een beetje op het ronddolen in herinneringen en je afvragen of dat nou echt is, gecreëerd, geaffecteerd of waarachtig. Op een gegeven moment vond ik het geen leuke wandeling meer. Al die weggetjes lijken op elkaar en waarom wil je eigenlijk naar dat middelpunt? Ik was het een beetje zat en daarbij moest je ook nog kleine hindernissen nemen waar water aan te pas kwam. Tijd voor koffie en een ander perspectief. De uitgang die kon ik wel vinden. Prettige gedachte dat je kan beslissen een andere route te nemen.

blad 2.jpg

 

blad 1 nov_edited-1.jpg