In het atelier – November 2016 / 2

Goed gedrag. Gewoonlijk wel een eigenschap die op prijs gesteld wordt maar is het gewenst voor je werk? Red ik het met mijn best doen? Zoals ik eerder in een doolhof dwaalde, dool ik nu door mijn atelier. Alles irriteert, het materiaal, de plek, het werk, de muziek en vooral erger ik me aan mijzelf. Aan mijn gedrag. Het beste beentje voor, hard aan het werk, uren maken. Waarheen en waarvoor vraag ik me af.

De collage waar ik aan werkte maakt me moedeloos. De goede intenties druipen er van af maar wat ik zie is oninteressant qua vorm, inhoud, materiaal, in alles. Om toch iets te doen besluit ik er stickers op te plakken, heel veel. Ik heb geen stickers maar mijn kinderen wel. Het zijn beloningsstickers, sindsdien krijg ik het niet meer uit mijn hoofd.

Did my chores

Ate it all

Had my bath

Went to bed

chores1.jpg

 

serie polaroids.jpg